Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
недела, 11 април 2021
ТОТ (Тренинг за тренери): Зголемување на фацилитаторските вештини на едукаторките од локалните тимови на Антико
Датум: 24.05.2009
 

На 23 и 24.05.2009-та година во Хотел Амбасадор во Скопје се одржаа тренинг работилнии за зголемување на знаењата на фацилитаторските вештини и способности на тимовите на мрежата на ЖГИ Антико кои работат на социјална инклузија на жени од рурални средини од немнозинските етнички групи во 16 села од 4 рурални општини на Република Македонија. Овој тренинг е планирана активност во рамките на проектот  "Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство" реализиран во соработка со Канцеларијата на УНИФЕМ - Скопје. На тренингот беа зголемени знаењата и фацилитаторските вештини за примена на методологијата на интерактивна работа и групна динамика со специфични целни групи на терен, техники и јавно застапување и успешно планирање и спроведување на јавни акции во заедницата.

На тренингот учествуваа 8 локални фацилитаторки и координативниот тим на проектот. Тренингот беше дизајниран и реализиран во соработка со искусни обучувачки - внатрешни капацитети на ЖГИ Антико, кои имаат долгогодишно искуство во организирање и раководење на овој вид тренинзи во Република Македонија и пошироко. Со цел ефективна и успешна работа на терен, на обучувачките им беа поделени прирачници и друг вид на информативни и работни материјали.

 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.