Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
сабота, 10 април 2021
"Сите заедно можеме да ги реализираме нашите цели во општината" е насловот на Локалната акција во Тераце
Датум: 13.03.2009
 

Локалната акција „Сите ние заедно можеме да ги реализираме нашите цели во општината" беше реализирана во Теарце од страна на неформалната група на жени учеснички на семинарите  „Жените тоа го можат".

Основна цел на локалната акција беше да се поддржат жените кандидатки на локалните избори во општината. Во подготовките и организацијата на локалнта акција се вклучија активните жени од сите политички партии во Теарце (ДУИ, ДПА, НД), како и советнички од локалната самоуправа и жени на раководни позиции. Беа организирани три работилници со жените од локалната самоуправа како и еден состанок со жените кандидатки на локалните избори. Потоа се испечатија промотивни материјали со имињата на кандидатките кои беа дистрибуирани во општината во предизборната кампања.

Една од најзначајните активности спроведени во локалната акција е организирањето на трибина за промоција на жените кандидатки за советнички и нивните програми. Потоа се разви дискусија каде сите присутни се согласија дека во иднина уште повеќе ќе соработуваат за да ги постигнат целите во однос на подобрување на статусот на жената во општината.

Локалната акција имаше голем публицитет и беше следена од страна на неколку медиуми ТВ Коха, ТВ Атр, Факти и Лајм.

 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.