Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
недела, 11 април 2021
Посета на Локална самоуправа Прилеп
Датум: 25.03.2008
 

На 25.03.2008-ма година беше одржан состанок во Општина Прилеп со цел да се претстават целите и активностите со проектот “Жените тоа го можат” кој ги имплементира ЖГИ Антико.

На состанокот присуствуваа претставничките на координативниот тим на ЖГИ Антико и организаторката на семинарот соработничка на Антико во Прилеп, г-ѓа Наташа Крстевска Глигориу. Средбата се реализираше со координаторката на Комисијата за Еднакви можности и претседателката на советет во општина Прилеп.

На состанокот со големо задоволство беше прифатена поканата за соработка и организирањето на семинарот. Разменети беа информации околу начинот на работата на родовите комисиите, а и проблемите со кои се соочуваат тие. Особено беа истакнати тешкотиите кои се јавуваат во недостаток на финансии при имплементација на активностите. Воедно на состанокот се предложи листа на учеснички на семинарот со цел групата да биде повеќесекторска и да опфати жени кои имаат интерес да земат активно учество на ваков вид на семинари, а и да го продолжат нивниот ангажман по завршувањето на семинарот како мрежа - група на жени кои ќе се ангажираат за унапредување на положбата на жените во нивниот град и пошироко. Преставничката на ЖГИ Антико истакна дека Антико е спремна да ги поддржи јавните акции на жените и по завршувањето на семинарите.

 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.