Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
сабота, 10 април 2021
Посета на Локалната самоуправа во Охрид
Датум: 08.04.2008
 

На 07.04.2008-ма година во Охрид од страна на организаторката беа закажани неколку средби помеѓу неколку релевантни структури во општината и претставник од ЖГИ Антико. На средбите беа претставени целите и програмата на “Жените тоа го можат”, а присутните беа поканети за учество на семинарот и повикани за идна соработка на локално ниво.

 

 • Одржан состанок со претставничката на Социјалистичката партија, г-ѓа Милена Танеска.
 • Одржан состанок со претставничката на Партијата на Турците и вработена во локалната самоуправа, г-ѓа Хавза Реџепи.
 • Одржана средба со Претседателот на Синдикатот во Охрид (ССМ).
 • Одржана средба со Претседателката на родовата комисија и членка на партијата на власите, г-ѓа Наташа Костовска.
 • Одржан состанок со претставници од СДСМ односно координаторката на женскиот клуб, г-ѓа Елизабета Русевска и г-ѓа Оливера Лечовска.

 •  
   
   
  12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
  18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
  14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
  02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
  29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
  25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
  12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
  18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
  13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
  07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
  07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
  06.12.2017 - Општина Теарце-
  05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
  04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
  02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
  01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
  01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
  01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
  01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
  01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.