Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
сабота, 10 април 2021
Посета на локална самоуправа во Штип средба со градоначалникот и други релевантни структури од јавниот и политичкиот живот на Штип
Датум: 09.04.2008
 

На 8.04.2008-ма година во соработка со организаторката на семинарот “Жените тоа го можат“ беше одржан состанок со Градоначалникот на општина Штип, членовите на Комисијата за еднакви можности, советничките на општината и претставници од НВО секторот, а состанокот беше следен и од медиумите.

На 08.04.2008-ма година во 10:30 часот во Општина Штип (конференциската сала) беше организиран состанок од страна на организаторката на семинарот и воедно советничка во комисијата за еднакви можности, г-ѓа Данче Николоска, со претставник на тимот на ЖГИ Антико и жени од различни структури (советнички, претставнички на неколку различни политички партии, невладини организации) и медиуми.

На состанокот беше претставена ЖГИ “Антико” и активностите кои ги имплементираме со проектот “Жените тоа го можат”. Присутните беа видно заитересирани за одржување на семинар во нивниот град сметајќи го како потреба која во континуитет треба да се спроведува. Исто така, тие се согласија дека би требало да се потпише Меморандум за соработака со цел поинтензивна и подлабока идна заедничка соработка.

Воедно, беше одржана и средба со Градоначалникот на Општина Штип кој нагласи дека ќе го разгледа Меморандумот за соработка и на следната средба официјално ќе го потпише.

На состанокот беа повикани и медиуми кои земаа изјави од претставникот на ЖГИ Антико и организаторката на семинарот, националното радио Канал 77 и локалната телевизија.

 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.