Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
сабота, 13 април 2024
Спроведена обуката за менторски организации и преставници на локаните администрации „Застапување и лобирање“
Датум: 18.10.2017
 

Охрид Хотел Белведере.

ЖГИ АНТИКО од Скопје на 20,21,22.09.2017  ги организираше  првите  обуки од втората сесија  со менторсиките организации и преставници на локалната администрација на тема „Застапување и лобирање“ во Рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“ Во обуките замаа учество вкупно 23 учесници  од 6-те ново избрани организации и  општини, од кои 12 беа преставници од менторсикте организации и 11 преставници од локалната администрација. Работна атмосвера, активно учество на присутните, запознавање на темата  преку групни вежби и овозможување на  истакнување  на нивните  мислења, предлози и идеи, како најуспешно и најефикасно граѓнските организации и самите граѓани да се вклучат во лобирањето на разрешување на најбитните проблеми на заедницата? ;Приоди и механизми на застапување за промоција и развивање на партиципацијата на граѓаните во донесувањето на одлуки во локалната самоуправа,се главните значајни карактеристики на спроведените обуки.  

Организации и преставници на локалната администрација кои учествуваа на обуките:

Среќен Живот –Тетово, Лаг-Локална Акциона Група Преспа-Ресен, ОЖС –Организација на жените  од град Скопје, НВО –КХАМ Делчево, ОК-Ориентационен  клуб Златоврв –Прилеп и Светла Иднина Кочани.

Преставници од општините: Теарце, Ресен, Карпош, Делчево, Прилеп и Кочани.       

 
 
 
12.6.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.5.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.5.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.4.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.3.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.1.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.1.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.