Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
четврток, 21 септември 2017
Повик за приклучување на нови членки во мрежата на ЖГИ АНТИКО
Датум: 16.06.2017
 

Женска граѓанска иницијатива АНТИКО од Скопје отвора Повик за приклучување на нови организации во мрежата. За таа цел ги повикуваме сите заинтересирани граѓански организации кои делуваат во областа на промоцијата на културата на мирот и ненасилството, заштитата и унапредувањето на женските човекови права, родовите прашања, унапредувањето на демократските процеси, плурализмот и постигнувањето на родовата рамноправност, да аплицираат за членство во мрежата на ЖГИ АНТИКО.

Сите заинтересирани организации согласно член 13 од Статутот на ЖГИ АНТИКО (достапен на следниот линк) треба да ги достават следните документи во скенирана или оригинална/hard copy верзија:

  1. Пополнета Пријава за членство во ЖГИ АНТИКО;
  2. Статут на организацијата; Тековна состојба (не постара од 6 месеци);
  3. CV на организацијата (не подолго од 3 страни);
  4. Годишна програма за 2016 година (доколку организацијата поседува таков документ);
  5. Листа на членови на Извршното тело.

Повеќе информации за ЖГИ АНТИКО, мисијата и визијата, областите на делување и слично, можете да пронајдете на веб страната www.antiko.org.mk.

Крајниот рок за доставување на апликациите за нови членки заедно со целокупната пропратна документација е 30 јуни 2017 година на електронската пошта contact@antiko.org.mk и antico@t.mk или во просториите на Извршната канцеларија на ЖГИ АНТИКО на ул. „Вуковарска“ бр.23-1/2, 1000 Скопје, или на поштенски фах 1090/1010.

Зголемувањето на мрежата е дел од активностите на ЖГИ АНТИКО од институционалниот грант на Цивика Мобилитас.

Преземете ги следните документи:

Povik za novi chlenki vo mrezata na ANTIKO - CM INS 2017

Prijava za chlenstvo vo mrezata na ANTIKO - CM INS 2017

 
 
 
16.09.2017 - Учество во првите активности од Националната кампања И мажите можат
07.08.2017 - Успешно извршено лобирање за родова рамноправност на овогодинешниот 31ви Меѓународен Атлетски Маратон
01.08.2017 - Отворено писмо за дискриминаторните политики на 31от Меѓународен Атлетски Маратон
04.07.2017 - Покана за завршна конференција под мотото „Таа гради иднина“
29.06.2017 - Спроведена прва тркалезна маса во Скопје
28.06.2017 - Тркалезни маси со социалните партнери
28.06.2017 - Спроведена прва тркалезна маса во Штип на тема Создавање овозможувачка околина за вклучување на жените од Штип на пазарот на трудот
28.06.2017 - АНТИКО - Билтен број 1/2017 година, Институционален грант на Цивика Мобилитас
27.06.2017 - Спроведена прва тркалезна маса во Битола на тема Создавање овозможувачка околина за вклучување на жените од Битола на пазарот на трудот
26.06.2017 - Одржување на тркалезни маси во 5 општини на тема создавање овозможувачка околина за вклучување на жените на пазарот на трудот, со акцент на жените од немнозинските етнички заедници - ЕУ Проект ВЖЕЗПТ
16.06.2017 - Повик за приклучување на нови членки во мрежата на ЖГИ АНТИКО
01.06.2017 - Обука за државни службеници од Агенцијата за вработување на РМ на тема: “Родова едукација“
31.05.2017 - Спроведување обука за државни службеници на тема: “Родова едукација“
30.05.2017 - Организирање на професионална пракса во јавниот и бизнис секторот за 30 жени од етничките заедници од Скопје, Куманово, Штип, Битола и Тетово
12.05.2017 - Joint Forces for Common Interests -Хотел Порта
11.05.2017 - Здружени сили за заеднички интереси-Хотел Порта-Скопје
10.05.2017 - Здружени сили за заеднички интереси
21.04.2017 - ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ФАЦИЛИТАТОР (ОЛЕСНУВАЧ)
21.04.2017 - Повик
21.04.2017 - Повик
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.