Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
среда, 22 ноември 2017
Повик
Датум: 21.04.2017
 
ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ПРОЕКТОТ „ЗДРУЖЕНИ СИЛИ ЗА ЗАЕДНИЧКИ ИНТЕРЕСИ“ Преку овој повик ЦОСВ – Координативен одбор на волонтерски услуги заедно со ЦГИ – Центар за граѓанска иницијатива од Прилеп и Женска Граѓанска иницијатива АНТИКО од Скопје ги повикува сите заинтересирани граѓански здруженија, да поднесат пријава за учество во активностите на овој проект, односно за поставување на цврста база за развој на локалното граѓанско опшество поддржуваќи го во организирање на локални акции за заеднички потреби во заедницата, формирање на општински тела. Главна цел е зајакнување на влијанието на граѓанското општество во унапредување на односите преку партиципативна демократија чиј резултат е препознавање од страна на јавните институции за важноста од вклучување на граѓанските организации во процесот на донесување на одлуки кое ќе придонесе за подобување на владеењето. Ова ќе резултира со засновање на цврсто партнерство помеѓу граѓанските организации и локалните креатори на политиката каде што заедничките ресурси соодветно ќе се користат. Во оваа фаза ќе бидат избрани 6 партнерства. Избраните 6 организации ќе бидат менторски организации одговорни за поддржување на партнерството помеѓу граѓанското опшество и општините кои ги донесуваат конечните одлуки во насока на интеретничките интереси во општината. Крајниот рок за доставување на пријавите е 15 Мај 2017. Повикот и пријавата можете да ги спуштите од следните линкови: Povik Prijava
 
 
 
13.11.2017 - Теарце-Здружени Сили за Заеднички Интереси!
07.11.2017 - Прв форум во Општина Теарце - Партиципативна Средба
06.11.2017 - CIVICA MOBILITAS | Citizens for change!
02.11.2017 - Успешна приказна од Штип – Дипломирана курсистка по шминка се здоби со куфер на производи за да ја отпочне својата самостојна кариера
18.10.2017 - Спроведена обуката за менторски организации и преставници на локаните администрации „Застапување и лобирање“
29.09.2017 - Жени во политика - Локални избори 2017 година
20.09.2017 - Објавена е Брошурата за првиот циклус на дефинирање на приоритетни области во 6те општини - Проект ЗСЗИ
16.09.2017 - Учество во првите активности од Националната кампања И мажите можат
07.08.2017 - Успешно извршено лобирање за родова рамноправност на овогодинешниот 31ви Меѓународен Атлетски Маратон
01.08.2017 - Отворено писмо за дискриминаторните политики на 31от Меѓународен Атлетски Маратон
25.07.2017 - Доделување на сертификати
24.07.2017 - Спроведување на три месечна професионална пракса
14.07.2017 - Втора тркалезна маса-Куманово
14.07.2017 - Втора тркалезна маса-Битола
14.07.2017 - Спроведена втора тркалезна маса во Скопје
12.07.2017 - Втора тркалезна маса-Штип
07.07.2017 - Втора тркалезна маса во Тетово
04.07.2017 - Покана за завршна конференција под мотото „Таа гради иднина“
29.06.2017 - Спроведена прва тркалезна маса во Скопје
28.06.2017 - Спроведена прва тркалезна маса во Штип на тема Создавање овозможувачка околина за вклучување на жените од Штип на пазарот на трудот
28.06.2017 - АНТИКО - Билтен број 1/2017 година, Институционален грант на Цивика Мобилитас
28.06.2017 - Тркалезни маси со социалните партнери
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.