Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
четврток, 21 септември 2017
Повик
Датум: 21.04.2017
 

ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ПРОЕКТОТ „ЗДРУЖЕНИ СИЛИ ЗА ЗАЕДНИЧКИ ИНТЕРЕСИ“

Преку овој повик ЦОСВ – Координативен одбор на волонтерски услуги заедно со ЦГИ – Центар за граѓанска иницијатива од Прилеп и Женска Граѓанска иницијатива АНТИКО од Скопје ги повикува сите заинтересирани граѓански здруженија, да поднесат пријава за учество во активностите на овој проект, односно за поставување на цврста база за развој на локалното граѓанско опшество поддржуваќи го во организирање на локални акции за заеднички потреби во заедницата, формирање на општински тела.

Главна цел е зајакнување на влијанието на граѓанското општество во унапредување на односите преку партиципативна демократија чиј резултат е препознавање од страна на јавните институции за важноста од вклучување на граѓанските организации во процесот на донесување на одлуки кое ќе придонесе за подобување на владеењето. Ова ќе резултира со засновање на цврсто партнерство помеѓу граѓанските организации и локалните креатори на политиката каде што заедничките ресурси соодветно ќе се користат. Во оваа фаза ќе бидат избрани 6 партнерства. Избраните 6 организации ќе бидат менторски организации одговорни за поддржување на партнерството помеѓу граѓанското опшество и општините кои ги донесуваат конечните одлуки во насока на интеретничките интереси во општината.

Крајниот рок за доставување на пријавите е 15 Мај 2017. Повикот и пријавата можете да ги спуштите од следниот линк

http://jointforces.eu/povik/

 
 
 
16.09.2017 - Учество во првите активности од Националната кампања И мажите можат
07.08.2017 - Успешно извршено лобирање за родова рамноправност на овогодинешниот 31ви Меѓународен Атлетски Маратон
01.08.2017 - Отворено писмо за дискриминаторните политики на 31от Меѓународен Атлетски Маратон
04.07.2017 - Покана за завршна конференција под мотото „Таа гради иднина“
29.06.2017 - Спроведена прва тркалезна маса во Скопје
28.06.2017 - Тркалезни маси со социалните партнери
28.06.2017 - Спроведена прва тркалезна маса во Штип на тема Создавање овозможувачка околина за вклучување на жените од Штип на пазарот на трудот
28.06.2017 - АНТИКО - Билтен број 1/2017 година, Институционален грант на Цивика Мобилитас
27.06.2017 - Спроведена прва тркалезна маса во Битола на тема Создавање овозможувачка околина за вклучување на жените од Битола на пазарот на трудот
26.06.2017 - Одржување на тркалезни маси во 5 општини на тема создавање овозможувачка околина за вклучување на жените на пазарот на трудот, со акцент на жените од немнозинските етнички заедници - ЕУ Проект ВЖЕЗПТ
16.06.2017 - Повик за приклучување на нови членки во мрежата на ЖГИ АНТИКО
01.06.2017 - Обука за државни службеници од Агенцијата за вработување на РМ на тема: “Родова едукација“
31.05.2017 - Спроведување обука за државни службеници на тема: “Родова едукација“
30.05.2017 - Организирање на професионална пракса во јавниот и бизнис секторот за 30 жени од етничките заедници од Скопје, Куманово, Штип, Битола и Тетово
12.05.2017 - Joint Forces for Common Interests -Хотел Порта
11.05.2017 - Здружени сили за заеднички интереси-Хотел Порта-Скопје
10.05.2017 - Здружени сили за заеднички интереси
21.04.2017 - ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ФАЦИЛИТАТОР (ОЛЕСНУВАЧ)
21.04.2017 - Повик
21.04.2017 - Повик
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.