Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
четврток, 21 септември 2017
ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА КУРСЕВИ ВО: СКОПЈЕ, КУМАНОВО, ТЕТОВО, БИТОЛА, ШТИП
Датум: 07.04.2017
 

Скопје, 7/04/2017 година Женска граѓанска иницијатива АНТИКО од Скопје и CARE Deutschland/Luxembourg e.V, во рамките на проектот „Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот“, финансиран од страна на Европската Унија, објавуваат:

ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА СТРУЧНИ КУРСЕВИ ВО: СКОПЈЕ, КУМАНОВО, ТЕТОВО, БИТОЛА, ШТИП.

Здружението Женска граѓанска иницијатива АНИТКО од Скопје, има потреба од заинтересирани-организации, здруженија и провајдери кои организираат платени-сертифицирани курсеви на следните теми:
1. Изучување на јазици (англиски, германски, македонски);
2. Фризерки;
3. Шминкерки;
4. Педикир-маникир;
5. Козметичарки;
6. Негователки;
7. Компјутери.

Општа цел Овозможување на инклузивен пазар на труд во Македонија, каде што сите граѓани, вклучувајќи ги и оние од ранливите категории, ќе имаат еднаков пристап и можности за вработување.

Специфична цел Зголемување на пристапот и присуството на жените од етничките заедници на пазарот на трудот во Република Македонија, преку јакнење на нивните потенцијали за вработување и создавање на поволна социјално/општествена средина. Проектот има за цел на зајакнување на жени од немнозинските етнички заедници во Скопје, Тетово, Битола, Куманово, и Штип, преку организирање обуки /курсеви и индивидуална ориентација, заради зголемување на нивното знаење и капацитети, за тие да станат поконкурентни на пазарот на трудот.

Рокот за поднесување на понуди е 17.04.2017 година (понеделник) до 17 часот. Понудата ја очекуваме или по електронски пат на адресите contact@antiko.org.mk, antico@t.mk, wci.antiko.mk@gmail.com или на ул.„Вуковарска“ бр.23-1/2, 1000 Скопје, Поштенски фах 1090-1010.

За да го преземете повикот кликнете на линкот Baranje za ponudi za struchni kursevi IEMWLM

 
 
 
16.09.2017 - Учество во првите активности од Националната кампања И мажите можат
07.08.2017 - Успешно извршено лобирање за родова рамноправност на овогодинешниот 31ви Меѓународен Атлетски Маратон
01.08.2017 - Отворено писмо за дискриминаторните политики на 31от Меѓународен Атлетски Маратон
04.07.2017 - Покана за завршна конференција под мотото „Таа гради иднина“
29.06.2017 - Спроведена прва тркалезна маса во Скопје
28.06.2017 - Тркалезни маси со социалните партнери
28.06.2017 - Спроведена прва тркалезна маса во Штип на тема Создавање овозможувачка околина за вклучување на жените од Штип на пазарот на трудот
28.06.2017 - АНТИКО - Билтен број 1/2017 година, Институционален грант на Цивика Мобилитас
27.06.2017 - Спроведена прва тркалезна маса во Битола на тема Создавање овозможувачка околина за вклучување на жените од Битола на пазарот на трудот
26.06.2017 - Одржување на тркалезни маси во 5 општини на тема создавање овозможувачка околина за вклучување на жените на пазарот на трудот, со акцент на жените од немнозинските етнички заедници - ЕУ Проект ВЖЕЗПТ
16.06.2017 - Повик за приклучување на нови членки во мрежата на ЖГИ АНТИКО
01.06.2017 - Обука за државни службеници од Агенцијата за вработување на РМ на тема: “Родова едукација“
31.05.2017 - Спроведување обука за државни службеници на тема: “Родова едукација“
30.05.2017 - Организирање на професионална пракса во јавниот и бизнис секторот за 30 жени од етничките заедници од Скопје, Куманово, Штип, Битола и Тетово
12.05.2017 - Joint Forces for Common Interests -Хотел Порта
11.05.2017 - Здружени сили за заеднички интереси-Хотел Порта-Скопје
10.05.2017 - Здружени сили за заеднички интереси
21.04.2017 - ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ФАЦИЛИТАТОР (ОЛЕСНУВАЧ)
21.04.2017 - Повик
21.04.2017 - Повик
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.