Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
недела, 11 април 2021
Екстерна и интерна евалуација на проектот “Жените тоа го можат” 2007/2008
Датум: 14.06.2008
 
Со цел да се анализираат постигнатите резултати и достигнувања на проектот, но и предизвиците, ЖГИ Антико реализира екстерна и интерна евалуација со ангажирање на надворешна експертка - евалуаторка.
 
Со цел да се анализира еваулативниот извештај на екстерната и интерната евалуација на 14.06.2008-ма година во хотел Амбасадор - Скопје се одржа еднодневен евалуативен семинар.
На семинарот присуствуваа едукаторките и организаторките на семинарите и локалните акции, проектниот и програмскиот тим на Антико како и членки на раководните структури. На семинарот беше презентиран извештајот со добиените резултати од екстерната анализа подготвена од страна на надворешната евалуаторка во рамките на проектот “Жените тоа го можат“, а исто така беа презентирани и добиените резултати од интерната евалуација реализирана од страна на проектниот тим, кој вршеше постојан мониторинг и евалуација за секоја проектна активност посебно.
Надворешната евалуаторка при реализирањето на екстерната евалуација користеше методологијата на интервјуа и пополнување на прашалници од страна на целните групи, едукаторките - фацилитаторките, организаторките и координативниот и програмскиот тим на Антико.
 
Проектниот тим за извештајот на интерната еваулација ги користеше сознанијата добиените резултати пополнетите еваулативни прашалници интервју од страна на сите учеснички на семинарите, а и од едукаторките, организаторките и сите други вклучени лица во реализирањето на проектните активности.

По презентирањето на резутатите се разви отворена дискусија за постигнатите резултати, а и за предизвиците и појавените проблеми кои треба да се користат за понатамошно подобрување и унапредување на работата и постигнување на поодржливи резутати во оваа област.

 
 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.