Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
недела, 11 април 2021
Повик за работно место - Теренски офицер
Датум: 02.03.2016
 

Скопје, 02.03.2016

Повик за работно место теренски офицер

Женска граѓанска иницијатива АНТИКО има потреба за ангажирање на еден теренски офицер со пола работно време.

Должности и одговорности:

 • Да учествува во идентификувањето на целните групи на терен, во тесна соработка со извршната канцеларија и проектниот тим;
 • Да воспостави добра соработка со целните групи и сите вклучени актери и засегнати стани во терен;
 • Да прибира,обработува и споделува информации, податоци од теренот во согласност со проектните цели и активности;
 • Да учествува и да ги надгледува теренските активности, да води евиденција и да поднесува извештај до извршната канцеларија/назначените одговорни лица;
 • Да даде логистичка поддршка при организирањето на предвидените проектни активности (за кои е одговорен АНТИКО);
 • По потреба да даде поддршка при реализација на други задачи (кои се директно или индиректно) поврзани за успешно спроведување на проектните активности и резулатати;
 • Ангажманoт е на пола работно време (на терен и канцеларија).

Знаења и вештини потребни за ова работно место:

 • Високо/вишо образование;
 • Добро познавање на теренската работа и административните процедури;
 • Одлично владеење на македонскиот и албанскиот јазик;
 • Предност ќе имаат тие кои познаваат и друг јазик на малцинските групи во РМ;
 • Комуникациски вештини;
 • Тимска работа;
 • Работа во мултиетнички средини, прифаќање на културни, етнички и друг вид на различности;
 • ИТ способности за користење како алатка и ресурс;
 • Ефикасно управување со времето;
 • Информираност, флексибилност;
 • Возачко искуство и спремност за патување со сопствено возило.

Пријавување со поднесување на кратко CV и мотивационо писмо најкасно до 08.03.2016 год. нa e-пошта contact@antiko.org.mk

 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.