Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
недела, 11 април 2021
Јавна акција "Заедничките интереси на жените Ромки" од страна на целните групи, во рамките на проектот „Жените Ромки тоа го можат“
Датум: 31.05.2012
 

Во рамките на проектот „Жените Ромки тоа го можат“ во месец мај 2012 година, беа две јавни акции. Во јавните акции директно беа инволвирани вкупно 45 учеснички/ци. Првата јавна акција беше реализирана во Скопје и имаше за цел - зголемување на свеста на жените Ромки за потребата од нивно активно учество во јавниот и политичкиот живот. Во рамките на јавната акција се имплементираа следниве активности: - Печатење и дистрибуција на флаер ( 500 примероци) со информации и пораки за потребата од вклучувањето на жените Ромки во политиката, кои се придобивките за жените и за политичките партии доколку правилно ја верификуваат улогата на жените и нивниот придонес во партиите.. - Две работилници на тема "Лидерство" на 22 и 25 мај 2012, на кои земаа учество 13 учеснички - членки на политички партии, студентки и политички неопределени жени. - Дебата на тема "Учеството на жената Ромка во политиката".

Настанот се одржа на 23 мај 2012 во општина Шуто Оризари, со 11 присутни - претставнички од НВО, студентки како и претставнички од ромските политички партии ОПЕ, ДСР и СРМ. На дебатата се разговараше како да се зголеми учеството на жените Ромки во политичките партии и што во таа насока треба да се превземе од страна на сите засегнати страни.

 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.