Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
сабота, 17 април 2021
Работилници за подготвување на апликација за бизнис план -– локална акција, општина Теарце
Датум: 21.05.2012
 
Во општина Теарце на 18.05.2012 и 19.05.2012 се реализираа две работилници на тема „Чекори за добар бизнис план„ и „Маркетинг и финансирање на мали бизниси„. Активностите се дел од локалната акција „Нашите идеи и вештини кон заеднички успех“ планирана и имплементирана од целните групи вклучени во проектот „ Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство – III “ поддржан од UN Women. На работилниците учествуваа 15 жени кои го поминаа циклусот од две работилници од с. Непроштено, Слатино, Теарце, Пршовце, Глоѓи, Доброште, Нераште и Одри. Работилниците беа фацилитирани од двајца експерти економисти од ,,Агенцијата за поддршка на мали и средни претпријатија.. од Тетово, кои ги воведоа учесничките во чекорите за изработка на бизнис план, условите кои треба да бидат исполнети пред отпочнување на бизнис, кои се можностите за кредитирање и финансирање на микро бизниси, како да се одвива маркетингот и сл. Дискусиите придонесоа жените да разменат информации и позитивни практики и да поразговараат околу можностите за практична имплементација на стекнатите знаења. Жените ги презентираа своите бизнис идеи, од кои во текот на работилницата беа развиени 3 бизнис планови. Со тоа се зголеми интересот на поедини учеснички да аплицираат со овие планови на Агенцијата за вработување. Експертите останаа во контакт со целните групи заради натамошна поддршка во процесот на практична реализација на нивните бизнис идеи.
 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.