Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
недела, 11 април 2021
Работилница на тема ,,Вмрежување и подобрување на мрежното работење,, со членките на координативното тело на мрежата на Антико
Датум: 07.05.2012
 
Во х. Климетица во Охрид, на 06.05.2012, ЖГИ Антико организираше еднодневна работилница за членките на координативното тело на мрежата, на тема: „Вмрежување и подобрување на мрежното работење„.На работилницата присуствуваа 8 претставнички на координативното тело, а работилницата беше фацилитирана од страна на Ѓунер Небиу, исто така членка на ова тело. Учесничките имаа можност да ги потврдат и да ги надополнат своите знаења за градењето на мрежи и коалиции, целите на ваквото поврзување, кои се предностите и негативните страни на ваквите здружувања. Она што за Антико е значајно и беше потенцирано на оваа работилница, е како да се изнајдат адекватни решенија и пристапи за примена на алтернативни форми и канали на комуникација и ефективно заедничко мрежно организирање и делување. Исто така, се дискутираше за неколку прашања кои се од интерес за функционирањето на мрежата: како да се обезбеди континуиран двонасочен проток на информации помеѓу членките; да се зголеми транспарентноста на работата на мрежата и нејзините индивидуални НВО членки; да се подобри соработката помеѓу членките во однос на реализацијата на заеднички проекти и иницијативи и сл. За таа цел, учесничките на работилницата дадоа свои предлози и размислувања, кои беа презентирани на Годишното собрание на Антико, пред поширокото членство. Понатаму, следи разгледување и разработка на предлозите ( повторно во консултации со членството) и воспоставување на дополнителни системи и процедури во функционирањето на мрежата, кои би ја зголемиле нејзината ефикасност, ефективност и видливост.
 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.