Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
вторник, 26 октомври 2021
Учество во расправата во Европскиот Парламент- Брисел
Датум: 01.12.2011
 
Претставничка на Антико, Ѓунер Небиу беше воведничарка во расправата во Европскиот Парламент на тема ,, Women and Peace: Women's Voices on Democracy, Gender Equality and Global Social Justice,, организирана од GUE/NGL group in the European Parliament на 30.11.2011. На расправата присуствуваа пратеници, делегации од цела Европа и новиот претседател на Комитетот на жени во Европскиот Парламент г-дин Микаел Густафсон.Расправата ја отворија 5 воведничари меѓу кои и претставничката на Антико.Организираната расправа беше можност да се искажат предизвиците со кои се соочуваат жените во нивниот секојдневен живот; да се преиспитаат класичните концепти на безбедност, мир и војна во светлината на развојот на политичките контексти во земјите на транзиција, блискиот исток, како и милитаризација на светот паралелно со тоа и соочувањето со големи економски и политички кризи во западниот свет ( Европските земји); како и улогата и позицијата на жените во овие кризи.Ова беше и добра можност да се презентира и работата на АНТИКО, а и работата и постигнатите успеси и предизвиците на целокупното женско движење ( Г.О.) во Р. Македонија, на меѓународната јавност во рамките на Европскиот Парламент..
 
 
 
12.6.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.5.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.5.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.4.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.3.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.1.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.1.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.