Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
сабота, 10 април 2021
Студиска посета на граѓански организации од Албанија во Македонија
Датум: 06.06.2011
 

На иницијатива на канцелариите на ТАКСО од Албанија и Македонија, ЖГИ АНТИКО обезбеди техничка и логистичка поддршка за организирање на студиската посета на 10 претставници од 5 невладини организации од Албанија во нашата земја, кои што во периодот 01 - 02 .06.2011 год. остварија средби со повеќе претставници на граѓански организации и институции во Македонија. Во текот на дводневната посета гостите од Албанија имаа прилика поконкретно да се запознаат со работата на мрежата на ЖГИ АНТИКО, програмите и активностите кои ги спроведува, како и постигнатите резултати.

Средбите придонесоа учесниците да разменат информации и знаења, да споделат искуства и добри практики, како и да воспостават меѓусебна соработка во однос на евентуални идни партнерства за реализација на заеднички регионални иницијативи и проекти. Студиската посета беше позитивно оценета од сите вклучени страни на средбите, затоа што разговорите им помогнаа да ги идентификуваат проблемите, интересите и потребите на женскиот цивилен сектор и целните групи со кои работат, односно дојдоа до заклучок дека се релативно слични во двете земји и дека со тоа се отвораат широки можности за заедничко дејствување и унапредување на родовата рамноправност.

 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.