Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
недела, 11 април 2021
Работилници за јакнење на нивните капацитети со претставници на ЕЛС
Датум: 09.08.2011
 

Во периодот мај – август 2011, се продолжи со реализација на циклусот работилници за јакнење на капацитетите на претставници од ЕЛС (знаења и вештини) за практична примена на ЗЕМ на локално ниво. Беа вкупно одржани 10 работилници со 32 учесници, во општините Ѓорче Петров (2), Чучер Сандево (4) и Петровец (4) на теми кои ги избраа самите учесници согласно нивните потреби.

Динамиката на работилниците се одвиваше на следниов начин: - 11.05.2011, во општина Ѓорче Петров – две работилници на тема : „Институционална и правна рамка за родова рамноправност“ и Подготовка на апликации за проекти финансирани од ЕУ фондови“ - на 09.05.2011 беа реализирани две работилници во општина Чучер Сандево на тема: „Основи на дискриминација “ и „Институционална и правна рамка за родова рамноправност„ - 16.05.2011, во општина Чучер Сандево – две работилници на тема: „Родово буџетирање “ и „ Планирање и подготовка на локални акциски планови за родова рамноправност “ - во општина Петровец на 07.07.2011 – беа одржани две работилници на тема: „Основи на дискриминација“ и „Институционална и правна рамка за родова рамноправност“ - на 08.07.2011, две работилници во општина Петровец – „Родово буџетирање“ и „Планирање и подготовка на локални акции планови за родова рамноправност “ Учесниците позитивно се изјаснија за корисноста од имплементацијата на работилниците и соработката со АНТИКО, така што беше договорено таа и понатаму да се продлабочи со можност за спроведување заеднички акции и иницијативи, и понатамошно зајакнување на општинскиот кадар.

 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.