Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
сабота, 10 април 2021
Евалуативна работилница со менторките
Датум: 21.02.2011
 

Во просториите на Извршната канцеларија на ЖГИ АНТИКО на 19.02.2011-та година, се одржа евалуативна работилница со менторките на која присуствуваа и членки од мрежата на ЖГИ АНТИКО и дел од тимот на извршната канцеларија на АНТИКО. Вкупно беа присутни 13 учеснички. Во однос на менторската работа и вклучувањето на волонтерите во локалните организации, менторките истакнаа дека се задоволни од досегашната работа и дека ќе се потрудат и понатаму да ги анимираат веќе регрутираните волонтери, но и да привлечат нови волонтери со што би се зголемил и квантитетот и квалитетот на програмата.

Сите се согласија дека е особено важно да се поттикне иницијативноста на волонтерите со давање можност нивните предлози да се реализираат во пракса со поддршка на организациите и нивните тимови. Генерално, сите се согласија дека финансиите претставуваат исто така важен сегмент за реализацијата на програмата, бидејќи од една страна мотивацијата на волонтерите би се зголемила, а од друга страна финансиските ресурси го диктираат темпото и бројноста на самите активности со што и вклученоста на волонтерите би била поголема. Затоа, беше констатирано дека во наредниот период треба да се вложат напори од сите вклучени страни, за обезбедување на дополнителни буџетски средства што битно би влијаело тие да се развиваат и понатаму со тенденција да станат што повеќе одржливи и адекватни на потребите на волонтерите и организациите.

 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.