Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
сабота, 17 април 2021
Брошура „Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство”
Датум: 30.03.2011
 

Во периодот јануари – март 2011 година, беше подготвена и промовирана брошурата „Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство“. Ова брошура има за цел да придонесе кон споделување на информации помеѓу различните засегнати страни за подобрување и пронаоѓање на соодветни решенија за понатамошното активно делување во однос на поголема социјална вклученост на жените од етничките малцинства кои живеат во руралните средини. Како еден сеопфатен документ кој има информативен и едукативен карактер, брошурата ќе им користи на сите заинтересирани страни од аспект на методолошкиот пристап во работата со ранливи целни групи и нивното анимирање во заедницата.

Брошурата е во фаза на печатење, а потоа ќе биде дистрибуирана во локалните заедници вклучени во проектот - локалните тимови, локалната самоуправа, целните групи, како и на нашите соработници и заинтересирани корисници. Ќе се печати во 150 примероци (на македонски и на албански јазик). Брошурата ја подготви тимот од извршната канцеларија на ЖГИ АНТИКО и таа содржи: статистички податоци за општините во кои беше реализиран проектот, целите на проектот, структура на целната група која беше опфатена, информации за одржаните едукативни работилници и локалните акции, процесот на соработка со локалната самоуправа, успешните стратегии и предизвици, постигнатите резултати и препораките од завршната конференција.

 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.