Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
недела, 11 април 2021
РАБОТИЛНИЦА „СТОП ЗА СЕМЕЈНОТО И РОДОВОТО НАСИЛСТВО“ 20.05.2014
Датум: 20.05.2014
 
На ден 20. 05. 2014 година, во просториите на здружението МИР од Скопје, АНТИКО одржа работилница на тема „СТОП за семејното и родовото насилство“ со цел подигнување на свеста кај младите луѓе за деструктивноста која семејното и родовото насилство ја предизвикуваат во животите на жртвите, нивните семејства и во општеството генерално. Работилницата беше посетена од 17 ученички од основните училишта кои меѓусебно ја споделија загриженоста од честата појава на овие видови на насилство во нашата земја и покажаа голема зрелост во размислувањата за нејзиното искоренување. Ученичките дискутираа за видовите на семејнот и родово насилство, причините за нивната појава и начините за превенција и заштита. Преку практични вежби, играње на улоги и размена на мислења, ученичките дознаа повеќе начини преку кои можат да придонесат кон искоренувањето на семејното и родовото насилство и кои се ризиците и последиците на кои се изложени жртвите и општеството генерално. Овие работилница е дел од циклусот на работилници „СТОП за родовото и семејното насилство“ кои АНТИКО ги спроведува во повеќе градови во земјата.
 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.