Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
петок, 01 јули 2022
УЧЕНИЦИТЕ СУГС „АРСЕНИ ЈОВКОВ“ СКОПЈЕ, НАУЧИЈА КАКО ДА ГИ ПОДОБРАТ КОМУНИКАЦИСКИТЕ ВЕШТИНИ
Датум: 19.4.2013
 
Две групи на средношколци од СУГС „Арсени Јовков“ Скопје, на 19.04.2013, продолжија со учеството на циклусот работилници во рамките на проектот „Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата“ и ја обработија втората тематска содржина - Комуникациски вештини. Имајќи предвид дека успешноста во комуникацијата е значајна карика во процесот на интеракција, меѓусебно разбирање и градење на доверба, средношколците се запознаа со основните правила за комуникација, разгледуваа позитивни и негативни примери за комуникација од праксата и научија како да ги совладаат бариерите кои негативно влијаат на процесите на комуникација. Оваа тема предизвика значителен интерес кај учениците, а практичните вежби беа повод за дискусија и анализа на нивното однесување во текот на спроведувањето на истите, односно за неправилностите и позитивните аспекти кои самите ги воочија. Сепак, на крајот сите се согласија дека вештините на комуникација се учат и дека доколку се пристапи со добра волја, внимание и почитување на другиот, нема да изостанат посакуваните резултати. Истите групи на средношколци од СУГС „Арсени Јовков“ Скопје, во месец мај ќе поминат уште две тематски работилници, по што следи реализација на Летна Школа во месец јуни. Имплементацијата на проектните активности е овозможена со поддршката на Делегацијата на Европска Унија – Европски инструмент за демократија и човекови права (EIDHR).
 
 
 
12.6.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.5.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.5.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.4.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.3.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.1.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.1.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.