Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
сабота, 17 април 2021
ЕДУКАЦИЈА НА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ЗА ПРАКТИЧНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМОТ
Датум: 17.04.2013
 
На 17.04.2013 во СУГС „Арсени Јовков“ Скопје, беа реализирани две работилници со првата и втората група на ученици од различна етничка припадност, на тема, Мултикултурно општество. Работилниците ги фацилитираа млади обучувачи кои претходно поминаа циклус на ТОТ и успешно ги совладаа техниките и вештините за реализација на обуки и тематските содржини од областа на мултикултурализмот. Непосредниот пристап и практичните вежби преку кои средношколците се запознаа со поимот мултикултура и позитивните аспекти на различностите како мост за поврзување и проширување на знаењата и духовните вредности, беа причина тие активно да партиципираат, со интерес да дискутираат и да споделат свои искуства и примери од секојдневниот живот. Учениците го изразија своето задоволство што имаат можност преку вклучувањето во проектните активности да ја изразат својата креативност и да дадат свој придонес во промовирањето и практикувањето на мултикултурализмот во училиштето и во заедницата. Проектот „Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата“ – кој што ЖГИ АНТИКО и партнерите го спроведуваат со поддршка на Делегацијата на Европска Унија – Европски инструмент за демократија и човекови права (EIDHR), во наредниот период на младите ќе им понуди уште многу интересни содржини во кои веруваме дека во согласност со нивните афинитети тие ќе се пронајдат и практично ќе ги имплементираат стекнатите знаења.
 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.