Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
недела, 11 април 2021
УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАНИ РАБОТИЛНИЦИ ЗА КОМУНИКАЦИСКИ ВЕШТИНИ ВО СГГУ „ЗДРАВКО ЦВЕТКОВСКИ“
Датум: 30.04.2013
 
На 30.04.2013 во СГГУ „Здравко Цветковски“ на град Скопје, во рамките на планираниот циклус на работилници поврзани со мултикултурализмот, се одржаа уште две работилници на тема - Комуникациски вештини, на кои учениците се запознаа со видовите, техниките и алатките за успешна комуникација. Интерактивниот пристап на тренерите и практичните вежби преку кои средношколците ги применија теоретските знаења, овозможија работилниците да бидат динамични, интересни за младите и да ги поттикнат да дискутираат за нивните искуства во однос на комуникацијата помеѓу припадниците на различните етнички заедници во училиштето и воопшто во средините каде што живеат. Учениците се согласија дека комуникацијата е значаен сегмент при процесот на меѓусебното запознавање и разбирање, и дека во таа насока како млади личности постојано треба да се надградуваат и да ги подобруваат нивните способности. Активностите се дел од проектот „Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата“ поддржан од Делегацијата на Европска Унија, во чии рамки по заокружувањето на циклусот едукативни работилници со средношколците во Скопје и Тетово, ќе се реализираат уште многу интересни и креативни содржини за нивно анимирање и поттикнување на активизам на полето на мултикултурализмот.
 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.