Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
сабота, 24 февруари 2018
Жените од Теарце учат како да лобираат и ги зајакнуваат своите комуникациски вештини
Датум: 04.11.2011
 
На 2-ри и 3-ти ноември во општина Теарце во рамките на проектот „Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство“ беа организирани и одржани работилници со цел зајакнување на капацитетите на жените за активно учество во заедницата, застапување и вмрежување. На работилницата учествуваа 18 жени од с. Непроштено, Слатино, Теарце, Пршовце, Глоѓи, Доброште, Нераште и Одри.
 
Фацилитаторката Ѓунер Небиу преку презентации и практични вежби на учесничките на работилниците им прикажа како изгледа вмрежувањето и кои се предностите доколку жените организирано бараат решение за своите приоритетни проблеми.Дискусиите придонесоа жените
да разменат искуства и позитивни пример и да поразговараат околу можностите за практична имплементација на стекнатите знаења.

Одржаните работилници ги зголемија знаењата и капацитетите на жените во однос на темите кои беа опфатени со што може да се креира поволна средина за разменување на искуства и одржлива соработка на локалните актери и жените од руралните средини кои припаѓаат на малцинските заедници во решавање на нивните потреби, планирање на локалниот развој и одлучувањето и процесите на родово буџетирање.

 
 
 
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
28.11.2017 - Скопје -Меѓународната Кампања „ 16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња„
28.11.2017 - Билтен бр.2 01 Мај - 31 Август 2017
28.11.2017 - Трет- Граѓански собир во Општина Карпош
27.11.2017 - ТЕТОВО Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“.
24.11.2017 - Одржан е вториот граѓански собир.
24.11.2017 - Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“ под мотото „Стави крај на насилството врз жените и семејното насилство“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.