Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
недела, 11 април 2021
Обука за зајакнување на капацитетите на Антико
Датум: 05.07.2011
 
Во периодот од 01 - 03.07.2011 во хотел Солферино, Струга, ЖГИ Антико организираше обука за јакнење на капацитетите на членките од мрежата на Антико на тема: „Употреба на социјални медиуми од страна на ГО“, што претставува планирана активност во рамките на програмата на ЖГИ Антико за 2011-та година.
 
Членките на мрежата на Антико ја идентификуваа потребата од ваков вид на обука со цел да ги надградат своите знаења и вештини за користење на социјалните медиуми и истите да ги применат во своите локални организации и за мрежата на Антико. Целта на оваа обука беше да олесни поврзувањето и комуникацијата внатре во мрежата и со надворешното опкружување, пренесување и размена на информации и податоци, како и пренесување на пораки до целните групи и засегнатите страни во заедницата. 

За време на обуката беа опфатени следните теми: како интернетот го промени начинот на кој комуницираме, креирање и одржување на организациски блог и Facebook.

Обуката во целиот свој тек беше интерактивна, учесничките имаа можност директно да работат на компјутер и практично да ги применуваат теоретските упатства од страна на обучувачите. Дискусијата која се разви помогна да се дефинираат насоките кон кои ЖГИ Антико ќе се ориентира во наредниот период, секако со поддршка и стручна помош на обучувачите.

Обуката од страна на учесничките беше оценета позитивно како корисна, а стекнатите знаења, применливи во пракса.

 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.