Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
сабота, 31 октомври 2020
ИНСТИТУЦИОНАЛНА ПОДДРШКА ЗА РЕАЛИЗИРАЊЕ НА ГОДИШНАТА ПРОГРАМА НА ЖЕНСКА ГРАЃАНСКА ИНИЦИЈАТИВА АНТИКО ВО РАМКИТЕ НА Civica Mobilitas
Датум: 20.06.2011
 

ИНСТИТУЦИОНАЛНА ПОДДРШКА ЗА РЕАЛИЗИРАЊЕ НА ГОДИШНАТА ПРОГРАМА НА ЖЕНСКА    ГРАЃАНСКА ИНИЦИЈАТИВА АНТИКО ВО РАМКИТЕ НА CivicaMobilitas.

 
Цели на годишната програмата за 2011:

· Придонес кон вклучување на родовата перспектива во политиките и програмите на институциите - влијание за креирање и спроведување на родово сензитивни јавни политики (областа на образованието, здравјето, политичката партиципација, вработувањето)

· Влијание и поддршка за зајакнување на капацитетите на родовите институции на локално ниво- подобрување на нивната работа и ефикасност.

· Политичко, социјално и економско зајакнување на жените од маринализираните групи, нивно активно учество во општествените процеси.

· Придонес кон градењето на мирот преку промоцијата на ненасилството , мултикултурализмот, активното граѓанство - создавајќи сигурни простори за меѓуетничка интеракција– соработка, толеранција и заедничко делување на младите и жените во изградбата на мирот и развојот на заедницата.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

     

 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.