Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
недела, 11 април 2021
Завршна конференција на проектот поддржан од UN WOMEN
Датум: 25.02.2011
 

Женската Граѓанска Иницијатива Антико одржи Конференцијата на тема: „Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство“ во хотел „Stone Bridge“ во Скопје на 24.02.2011 година (четврток) со почеток во 11:00 часот.

Главната цел на оваа конференција е да ги поттикнеме учесниците (претставници на локалните заедници, Комисиите за еднакви можности, локалните жени од руралните средини, невладини и меѓународни организации) да ги споделат своите искуства и ставови и да разменат добри пракси кои во иднина ќе придонесат за зајакнување на економската свест и социјалното вклучување на жените од руралните средини, како и практични решенија за подобрување на положбата на жената во традиционалното патријархално општество.

Оваа конференција е резултат на истоимениот проект поддржан од UN WOMEN кој ги мобилизираше жените од руралните подрачја да ги зајакнат сопствените капацитети за промовирање на позитивни цели и идеали за мир, толеранција, демократија, еднаквост, достоинство и човекови/женски права во заедниците на Република Македонија.

Фацилитаторки / презентерки на оваа конференција ќе бидат членки од ЖГИ Антико, како и претставничка од Министерството за труд и социјална политика кои имаат долгогодишно искуство и знаење од оваа област.

 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.