Институционален грант Цивика Мобилитас

Здружени сили за заеднички интереси

Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

Економско јакнење на жени во две општини

Преку младински активизам кон соживот на различностите во заедницата

Поврзување и зајакнување на жените граѓански организации од Западен Балкан кои работат на правата на жените и родовата еднаквост

Политичко зајакнување на жените Ромки „Жените Ромки тоа го можат“

Институционална поддршка за реализирање на годишната програма на ЖГИ АНТИКО во рамките на програмата CIVICA Mobilitas

Преку едукација и зајакнување кон социјално вклучување и активно граѓанство
 
 
сабота, 17 април 2021
Програмскиот тим на Антико реализира еднодневна работилница
Датум: 10.11.2008
 

На 08 11.2008-ма година, Програмскиот тим на ЖГИ Антико реализира еднодневна работилница и договорен состанок со обучувачкиот тим, составен од 8 едукаторки од 6 локални заедници на Република Македонија.
Работилницата беше реализира во рамките на проектот WCDI 2008/2009 и започна од 11ч. а заврши 16.30 часот. Во наредните денови, планирано е да се реализира работилница со организаторките на семинарите - членки и соработнички/ци од НВО мрежата на Антико со локалните заедници заедници на Република Македонија каде ќе се оджаат 7-те семинари и 5-те локални јавни акции.

Агенда

  • Презентирање на целите и активностите на проектот WCDI 2008/2009
  • Утврдување на адекватна методологија, стратегија и пристапи на работа
  • Разгледување на работните материјали и изборот на соодветни теми прилагодени на составот и нивото на целните групи.
  • Претставување и дебатирање за работните обврски и одговорности на едукаторките и тимовите и сите други вклучени лица
  • Составување на детален акциски план и временска рамка за спроведување на активностите.
  • Утврдување на локалните заедници каде ќе се реализираат семинарите и алтернативни планови за реализација.
  • Потпишување на договори за работа.

Во наредните денови, планирано е да се реализира работилница со организаторките на семинарите - членки и соработнички/ци од НВО мрежата на ЖГИ Антико од дотичните локалните заедници на Република Македонија.

 
 
 
12.06.2018 - Повик за волонтери - #WikiGap edit-a-thon!
18.05.2018 - Герила акции за зголемување на безбедноста на сообраќајот
14.05.2018 - Одржани тренинг работилници за креирање на Стратегија за комуникација и соработка со ЕЛС и државните институции
02.04.2018 - Одржан циклус работилници за годишно планирање на АНТИКО
29.03.2018 - Одржан тренинг за имплементирање на ре-грантираните проекти за суб-грантисти во рамките на проектот „Здружени сили за заеднички интереси“
25.01.2018 - Одржана конститутивна седница на Националното координативно тело против семејно насилство
12.01.2018 - ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ
18.12.2017 - Одржан е четвртиот граѓански собир.Карпош 15/12/2017
13.12.2017 - Граѓански собир во Општина Карпош
07.12.2017 - КАНАТЛАРЦИ - О. ПРИЛЕП 07.12.2017
07.12.2017 - ШУТО ОРИЗАРИ - 07/12 / 2017
06.12.2017 - Општина Теарце-
05.12.2017 - Куманово, 04/12/2017/
04.12.2017 - Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013
02.12.2017 - Гостивар-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ОДРЖАН ТРЕТИОТ ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА КАРПОШ
01.12.2017 - Пробиштип-Меѓународна кампања ,,16 дена активизам против насилството врз жени и девојчиња,,
01.12.2017 - ДЕЛЧЕВО 01.12.2017 год. - Работилница со лица со попреченост на тема „Заштита од родово базираното насилство“
01.12.2017 - С.БУДАКОВО-МОГИЛА 29.11.2017 год. -
01.12.2017 - Општина Јегуновце - Меѓународната Кампања „16 дена активизам против насилство врз жени и девојчиња“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk - Изработка 2011 година. Сите права се задржани.