Hotel Alexander Palace Skopje
International Conference "Peace and Security - Feminist Alternative - Antico 10 years of promotion of Peace and Nonviolence Culture through Social Engagement of Women"

"Through Education and Strengthening toward Inclusion and Active Citizenship" - project in collaboration with UNIFEM

Campaign: Mobbing, get informed and recognize it!
www.mobbingnet.org
 
 
Saturday, April 17, 2021
LAJMET E FUNDIT DHE AKTIVITETET
KONFERENCË NACIONALE NË TEMË: "NËPËRMJET AKTIVIZMIT TË TË RINJVE DREJT BASHKËJETESËS SË DALLIMEVE NË BASHKËSI"
Data: 12/3/2013
 
Më 3 dhjetor, në ora 11:00 në Hotel Aleksandar Palace, u organizua Konferenca nacionale me titull: "Nëpërmjet aktivizmit të të rinjve drejt bashkëjetesës së dallimeve në bashkësi" e cila e shënojë fundin e projektit të financuar në kuadër të Instrumentit Evropian për të Drejtat e Njeriut (EIDHR) Në ngjarje, fjalim kishin: Ekselenca e tij Aivo Orav, Shef I Delegacionit të Unionit Evropian Z. Safet Neziri, Zëvendësministër i Arsimit dhe Shkencës Ekselenca e tij Ralf Breth, shef i Misionit të OSBE-së Konferenca, kishte për qëllim përmbledhjen e rezultateve të projektit "Nëpërmjet aktivizmit të të rinjve drejt bashkëjetesës së dallimeve në bashkësi" i cili ishte i fokusuar në përfaqësimin e politikave për përmirësimin e teorisë dhe praktikës në ndërtimin e paqes në komunitet, krijimin e hapësirave të sigurta për bashkëjetesë dhe ti promovojë të rinjë si partner serioz në arritjen e ndryshime pozitive në shoqeri. Temë diskutimi i konferencës ishte edhe zbatimi i Strategjisë për arsim të integruar në praktikë. Rekomandimet dhe konkluzionet e konferencës do ti dergohen institucioneve arsimore që të inkorporohen si praktikë e mirë në programet shkollore. Në konferencë morrën pjesë më shumë se 100 pjesmarrës, përfaqësues prej organizatave ndërkombëtare, Ministrisë për arsim dhe shkencë, kryetarë të komunave, drejtorë të shkollave, përfaqësues prej organizatave joqeveritare, profesorë, përfaqësues prej këshilleve të prindërve, studentë dhe nxënës të shkollave të mesme. Projekti është finansuar nga Unioni Evropian në kuadër të Instrumentit Evropian për demokraci dhe të drejta të njeriut (EIDHR) ndërsa e implementon Iniciativa qytetare e femrave ANTIKO dhe dhe partner organizata Multikultura.
 
 
LAJME TE TJERA DHE AKTIVITETET
 
1/25/2018 - Me 22.01.2018, u mbajt mbledhja konstitutive e Trupit koordinues kombëtar kundër dhunës në familje
12/21/2017 - „EU PËR JU“
12/21/2017 - Konferencë Përmbyllëse
12/7/2017 - Kanatlarcë - K. PRILEP 7/12/2017
12/7/2017 - KOMUNA SHUTO ORIZARE - 07/12/2017/
12/6/2017 - TEARCË: 05/12/2017 “16 ditët e aktivizmit kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave“
12/5/2017 - KUMANOVË - 04/12/2017/
12/4/2017 - KËRÇOVË 04.12.2017 "16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave"
12/4/2017 - TETOVË ë „16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave“
12/1/2017 - DELLÇEVË 199;EVË231;evë "16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave"
12/1/2017 - U MBAJT FORUMI I TRETË QYTETAR NË KOMUNËN E KARPOSHIT
11/29/2017 - FORUMI I TRETË NË KOMUNËN E KARPOSHIT
11/29/2017 - BULETINI NR.2 PËR PERIUDHËN 01 MAJ - 31 GUSHT
11/26/2017 - "Jepi fund dhunës ndaj grave dhe vajzave dhe dhunës në familje" është
11/24/2017 - FTESË
11/7/2017 - FORUMI PARË NË KOMUNËN E TEARCËS -TAKIM PARTICIPATIV
11/6/2017 - CIVICA MOBILITAS | Citizens for change!
11/2/2017 - NJË STORJE E SUKSESIT QË VJEN NGA QYTETI SHTIPIT
10/18/2017 - Trajnime të realizuara "Përfaqsim publik/Avokim/ dhe Lobim"
9/29/2017 - Femrat në Politikë - Zgjedhjet Lokale 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk – Përpunimi viti 2011. Të gjithë të drejtat janë të rezervuara.