Hotel Alexander Palace Skopje
International Conference "Peace and Security - Feminist Alternative - Antico 10 years of promotion of Peace and Nonviolence Culture through Social Engagement of Women"

"Through Education and Strengthening toward Inclusion and Active Citizenship" - project in collaboration with UNIFEM

Campaign: Mobbing, get informed and recognize it!
www.mobbingnet.org
 
 
Monday, August 3, 2020
LAJMET E FUNDIT DHE AKTIVITETET
Representatives from nongovernmental organizations from R. Macedonia and Bosnia and Herzegovina participated in the workshop on “How to monitor public policies and budgets from a gender equality perspective - identification and use of monitoring tools”
Data: 10/7/2011
 
During the period of 02-05.10.2011 in h. Terme in Sarajevo – Bosnia and Herzegovina, a regional workshop took place on topics about monitoring public policies and budgets, preparation of gender oriented budgets and proper use of monitoring tools. The workshop was organized for NGO’s from Macedonia and BIH. Total of 11 participants per country were part of this workshop. WCI ANTIKO also sent their representative to follow the presentations on the workshop.
 
The workshop was separated in several sessions: three days with three sessions per day, held by lecturers from Macedonia, Serbia and Bosnia and Herzegovina.
 
The lectures stated with introduction to the concept of the workshop and the topics that will be elaborated, also marking the expectations of the participants for this workshop. Topics that were elaborated were about gender equality, why and how it is important for the socio-economical development of a country, what is gender responsive budgeting and how the planning and preparation of a budget is done, and what tools are used for gender budgeting and monitoring of budgets.
 
Despite the theoretical presentation of the meaning of the programs, policies and projects (governmental and nongovernmental), what is the meaning of gender responsive budgeting, and how the process of budgeting is maintained, accompany part was the practical team work through examples from R. Macedonia and Bosnia and Herzegovina.
 
The training contributed towards improvement and strengthening of the capacities of the members of ANTIKO’s executive office, and also of the whole network through follow-up trainings and workshops.
 
 
 
LAJME TE TJERA DHE AKTIVITETET
 
1/25/2018 - Me 22.01.2018, u mbajt mbledhja konstitutive e Trupit koordinues kombëtar kundër dhunës në familje
12/21/2017 - „EU PËR JU“
12/21/2017 - Konferencë Përmbyllëse
12/7/2017 - Kanatlarcë - K. PRILEP 7/12/2017
12/7/2017 - KOMUNA SHUTO ORIZARE - 07/12/2017/
12/6/2017 - TEARCË: 05/12/2017 “16 ditët e aktivizmit kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave“
12/5/2017 - KUMANOVË - 04/12/2017/
12/4/2017 - KËRÇOVË 04.12.2017 "16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave"
12/4/2017 - TETOVË ë „16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave“
12/1/2017 - DELLÇEVË 199;EVË231;evë "16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave"
12/1/2017 - U MBAJT FORUMI I TRETË QYTETAR NË KOMUNËN E KARPOSHIT
11/29/2017 - FORUMI I TRETË NË KOMUNËN E KARPOSHIT
11/29/2017 - BULETINI NR.2 PËR PERIUDHËN 01 MAJ - 31 GUSHT
11/26/2017 - "Jepi fund dhunës ndaj grave dhe vajzave dhe dhunës në familje" është
11/24/2017 - FTESË
11/7/2017 - FORUMI PARË NË KOMUNËN E TEARCËS -TAKIM PARTICIPATIV
11/6/2017 - CIVICA MOBILITAS | Citizens for change!
11/2/2017 - NJË STORJE E SUKSESIT QË VJEN NGA QYTETI SHTIPIT
10/18/2017 - Trajnime të realizuara "Përfaqsim publik/Avokim/ dhe Lobim"
9/29/2017 - Femrat në Politikë - Zgjedhjet Lokale 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk – Përpunimi viti 2011. Të gjithë të drejtat janë të rezervuara.