Hotel Alexander Palace Skopje
International Conference "Peace and Security - Feminist Alternative - Antico 10 years of promotion of Peace and Nonviolence Culture through Social Engagement of Women"

"Through Education and Strengthening toward Inclusion and Active Citizenship" - project in collaboration with UNIFEM

Campaign: Mobbing, get informed and recognize it!
www.mobbingnet.org
 
 
Wednesday, August 12, 2020
LAJMET E FUNDIT DHE AKTIVITETET
“Women’s club” opened in Tearce municipality
Data: 12/2/2009
 

The second local action in Tearce municipality titled “Human rights are my rights” had the purpose of boosting self-confidence, raising awareness and informs women from the rural areas for protection of women’s human rights.  

Women from Tearce municipality initiated activities as part of the local action, which will lead towards strengthening of the women’s movement in the municipality.  Total of 4 workshops were implemented on the topic of women’s rights, mechanisms of protection, the problems of women and the role and meaning of education. In the education, 2 professors- experts in this area were included, and the lectures were followed by 123 women from many villages within the municipality.

Meeting was organized with representatives from the local self-government, where members of WCI Antiko and MTSP - Sector for equal possibilities were present. On this meeting, a Manifest was presented to the local self-government, which contained the basic needs, interests and requests of the women from the rural area of Tearce municipality. Following, a tribune was prepared for the opening of the “Women’s club” that was supported by the local self-government by providing a space where the women can meet. On the tribune, 63 women took part, which confirms the fact that the interest for participation in this kind of events is big among the women from the rural areas in the municipality. During the tribune, promotional material was distributed printed in both Macedonian and Albanian language.

All of the implemented activities during the local action were media covered by TV Kiss, TV Art, TV Koha, written media Fakti, Koha, Lajm, and on the web page of Koha, Lajm and TV Kiss.

 
 
LAJME TE TJERA DHE AKTIVITETET
 
1/25/2018 - Me 22.01.2018, u mbajt mbledhja konstitutive e Trupit koordinues kombëtar kundër dhunës në familje
12/21/2017 - „EU PËR JU“
12/21/2017 - Konferencë Përmbyllëse
12/7/2017 - Kanatlarcë - K. PRILEP 7/12/2017
12/7/2017 - KOMUNA SHUTO ORIZARE - 07/12/2017/
12/6/2017 - TEARCË: 05/12/2017 “16 ditët e aktivizmit kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave“
12/5/2017 - KUMANOVË - 04/12/2017/
12/4/2017 - KËRÇOVË 04.12.2017 "16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave"
12/4/2017 - TETOVË ë „16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave“
12/1/2017 - DELLÇEVË 199;EVË231;evë "16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave"
12/1/2017 - U MBAJT FORUMI I TRETË QYTETAR NË KOMUNËN E KARPOSHIT
11/29/2017 - FORUMI I TRETË NË KOMUNËN E KARPOSHIT
11/29/2017 - BULETINI NR.2 PËR PERIUDHËN 01 MAJ - 31 GUSHT
11/26/2017 - "Jepi fund dhunës ndaj grave dhe vajzave dhe dhunës në familje" është
11/24/2017 - FTESË
11/7/2017 - FORUMI PARË NË KOMUNËN E TEARCËS -TAKIM PARTICIPATIV
11/6/2017 - CIVICA MOBILITAS | Citizens for change!
11/2/2017 - NJË STORJE E SUKSESIT QË VJEN NGA QYTETI SHTIPIT
10/18/2017 - Trajnime të realizuara "Përfaqsim publik/Avokim/ dhe Lobim"
9/29/2017 - Femrat në Politikë - Zgjedhjet Lokale 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk – Përpunimi viti 2011. Të gjithë të drejtat janë të rezervuara.