Hotel Alexander Palace Skopje
International Conference "Peace and Security - Feminist Alternative - Antico 10 years of promotion of Peace and Nonviolence Culture through Social Engagement of Women"

"Through Education and Strengthening toward Inclusion and Active Citizenship" - project in collaboration with UNIFEM

Campaign: Mobbing, get informed and recognize it!
www.mobbingnet.org
 
 
среда, 01 април 2020
INICIATIVA QYTETARE E FEMRAVE - ANTIKO
Me 22.01.2018, u mbajt mbledhja konstitutive e Trupit koordinues kombëtar kundër dhunës në familje - 25.01.2018

Trupi koordinues kombëtar kundër dhunës në familje, themeluar me vendim të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë, mbajti seancën konstitutive. Ky organ do të luajë një rol të rëndësishëm në zbatimin e Konventës së Këshillit të Evropës për Parandalimin dhe Luftimin e Dhunës ndaj Grave dhe Dhunës në Familje, e njohur si Konventa e Stambollit. Koordinim

 
 
„EU PËR JU“ - 21.12.2017

 
 
Konferencë Përmbyllëse - 21.12.2017

KONFERENCË PËRMBYLLËSE e 26 projekteve të mbështetura nga EU me Grant skemën “Nxitja e përfshirjes sociale.” më shumë ...

 
 
Kanatlarcë - K. PRILEP 7/12/2017 - 07.12.2017

Në kuadër të fushatës ndërkombëtare "16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave", Iniciativa Qytetare e Grave ANTIKO në shkollën fillore "Kiril dhe Metodij" realizoi punëtori me gratë nga zonat rurale në temën: "Format e dhunës kundër grave dhe dhunës në familje dhe masat mbrojtëse".
më shumë ...

 
 
KOMUNA SHUTO ORIZARE - 07/12/2017/ - 07.12.2017

KOMUNA SHUTO ORIZARE - 07/12/2017/ Në kuadër të fushatës ndërkombëtare "16 ditë aktivizëm kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave" organizuar nga Iniciativa Qytetare e Grave ANTIKO u realizua puntori në temën: "Njohja dhe mbrojtja nga dhuna me bazë gjinore"

 
 
 
LAJME DHE AKTIVITETE
 
 
A Campaign: “16 days activism for fighting violence against women and domestic violence” - 11.12.2011

Women Civic Initiative ANTIKO traditionally as every year, this year will also be part of the International campaign “Sixteen days activism for fighting violence against women” under the motto “THERE IS NO EXCUSE FOR VIOLENCE!”. Activists and volunteers from Antiko’s network in Tetovo, Gostivar, Kumanovo, Kichevo, Resen, Bitola, Probishtip, Strumica, Krushevo and Skopje have realized 20 public events (tribunes, workshops, round ......

 
 
Gender education of young activists from the political parties - 28.11.2011
At the three day seminar on “Gender perspective in party politics” that took place in Struga from 25th to 27th of November 2011, organized by WCI Antiko, 16 young members of political parties VMRO-DPMNE, SDSM, SPM, DUI, DPA, LPM, DPSM and PCER, acquired knowledge and skills for recognition of gender concepts and the need/opportunities for their inclusion into mainstream society.

Having in mind that the young activists of the political parties are future creators and implem ......

 
 
Women from Tearce learn how to lobby and to strengthen their communicational skills - 04.11.2011
On 2nd and 3rd of November in Tearce municipality within the project “Through education and strengthening towards social inclusion and active citizenship – III” were organized and held workshops with aim of strengthening the capacities of women for active participation in the community, advocacy and networking. At the workshop were present 18 women from villages Neproshteno, Slatino, Tearce, Prshovce, Glogji, Dobroshte, Nerashte and Odri.
 
The facilitator, Gjuner Nebiu, ......
 
 
Working meeting with the Mayor from Krushevo municipality - 02.11.2011

On 1st of November 2011 in the offices in Krushevo municipality, the representatives of women from rural areas involved in the project activities had working meeting with the Mayor of Krushevo municipality, Mr. Vasilcho Damcheski. At this meeting were also present representatives from WCI Antiko, the local team and the president of the Commission for equal opportunity. The mayor was briefly informed what are the goals and the planned activities of the third phase of the project “Through educ ......

 
 
Increased public activism of women from rural areas from Krushevo municipality - 31.10.2011
Within the project “Through education and strengthening towards social inclusion and active citizenship – III” on 15th, 16th, 29th and 30th of October in Krushevo was held the first cycle of workshops planned in frames of these project. The training workshops were organized by Antico’s local team, and facilitated by Danica Jovanova on subjects that will improve the skills and the knowledge of women for active participation in the community ......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Antiko.org.mk – Përpunimi viti 2011. Të gjithë të drejtat janë të rezervuara.